Vrijeme vrlo nestabilno i promjenjivo, povremeno uz grmljavinske pljuskove

0

Bit će još i snijega i kiše, osobito u Lici i unutrašnjosti Dalmacije gdje će se stvarati i tanji snježni pokrivač. Na jugu Jadrana bit će i obilnih grmljavinskih pljuskova i to sve uz još uvijek jako jugo dok će u ostatku zemlje sjeverac i bura ipak polako slabjeti

Ciklona i fronte u subotu će se još uvijek nalaziti na jugu Italije što će i dalje imati utjecaja na vrijeme kod nas i to najviše na Dalmaciju, istočnu i gorsku Hrvatsku gdje će ujutro biti najviše oblaka. Uz to, na Jadranu i obilni grmljavinski pljuskovi, a u Lici, istočnoj Hrvatskoj i u Zagori snijeg i susnježica.

Bura će na sjevernom dijelu ujutro imati još olujne udare, a slabjet će prema kraju dana. Temperature će biti zimskih -7 do najviše 0 u unutrašnjosti, a najtoplije će biti na jugu i na otocima, oko 10 stupnjeva Celzijevih.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno uz malo slabog snijega bit će i poslijepodne s tim da su u sjeverozapadnim krajevima moguća i kraća sunčana razdoblja. Temperatura ostaje zimska, samo 1 ili 2 stupnja Celzijeva.

U istočnom dijelu zemlje subota će biti oblačna, povremeno uz slab snijeg i slab sjeveroistočni vjetar. Temperatura između 0 i najviše 3 stupnja Celzijeva.

Novi snježni pokrivač, ali tanji, u subotu će se stvarati opet u Lici, dok će u Gorskom kotarusnijeg biti uglavnom slab. Temperature ovdje ostaju i tijekom dana ispod nule. Na Jadranu će biti sunčano i vjetrovito, a bura će krajem dana pomalo ipak slabjeti

Na južnom dijelu i u subotu se očekuje vrlo nestabilno i promjenjivo vrijeme, povremeno uz grmljavinske pljuskove, a u unutrašnjosti Dalmacije i višim predjelima bit će snijega i susnježice. Veći dio dana puhat će još jako jugo, samo na sjevernom dijelu jaka bura s olujnim udarima.

Većinom nam se sprema oblačno vrijeme sa povremenim, slabim snijegom, osobito u gorskoj i istočnoj Hrvatskoj. Ostaje i dalje hladno.

Na jadranu se očekuje povremena kiša, pogotovo u ponedjeljak, a na južnom dijelu i ujutro u nedjelju i opet u utorak. Na sjevernom dijelu u ponedjeljak može pasti i malo snijega. Od ponedjeljka će opet pojačati i bura.

Ostaje oblačno i hladno. Povremeno će još biti i snijega, ali uglavnom slabog i to u Lici i Gorskom kotaru, unutrašnjosti Dalmacije i istočnim krajevima. Tijekom vikenda malo manje vjetrovito.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.