Zapečena bolonjez pasta

0

Umjesto klasične bolonjez paste probajte nešto novo. Nešto kao lazanje na lakši način!

Treba vam: Pola kila paste oblika po želji, 30 deka mljevenog mesa, pelata, glavica kapule, dvije pice česna, mrkva, petrusin, topljeni sir, ribanac, začini po želji, ulje, malo masla.

Priprema: Bolonjez pripremite na klasičan način – zažutiti kapulu i ribanu mrkvu na malo ulja i masla, dodati protisnuti česan, dodati meso, kad ispari sva voda dodati pelate, začine i dinstati dok se ne napravi lijepi toć. Na kraju dodati svježe sjeckani petrusin. Pastu skuhati odvojeno u slanoj vodi, procijediti ali ostaviti malo tekućine od kuhanja da ne bude suho kad se ispeče pa onda pomiješati s bolonjezom, uvaliti sve u vatrostalnu, na vrh poslagati fete sira pa poviše još parmezan. Pokriti aluminijskom folijom i zapeći, pretkraj dignti foliju da se napravi hrskava korica. Rezati na kocke kao lazanje i uživati!

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.