Zapečene palačinke sa svježim sirom i špinatom

0

Sastojci  4 osobe:

Brašno, Mlijeko, Prašak za pecivo, Sol, petrusin, voda, 2 dl kiselog vrhnja, sir Gouda, masla ili margarina, svježi sir, Vegeta, 4 šake špinata

Priprema:

Napravimo smjesu za palačinke sa soli i dodamo tri prstohvata petrusina.

Zatim ispečemo palačinke te kada smo pri kraju s palačinkama, stavimo dvije žlice ulja u tavu i dodamo 4 šake špinata. Čekamo par minuta da se špinat smekša.

Palačinke namažemo sa svježim sirom te dodamo špinat. Smotamo i stavimo u pleh za pečenje namazan maslacem ili margarinom.

Kada smo sve palačinke poslagali u pleh, s 2 dl kiselog vrhnja prelijemo palačinke, dodamo svježeg petrusina i začinimo malo s vegetom. Na kraju, naribamo tvrdog sira.

Stavimo peći na 180 – 200 stupnjeva 15-20 minuta.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.