Zapečene zobene pahuljice sa suhim brusnicama

0

Ovo je doručak iz snova – topao, mirisan i ukusan.
Iako je primarno riječ o doručku, zbog kojeg do popodneva ni nećete pomisliti na hranu, poslužit će i kao desert.

Možete dodati različite oraščiće, vaniliju, komadiće čokolade i sušeno voće, mlijeko možete zamijeniti bademovim, a dio šećera medom ili agavinim sirupom.

Sastojci: 250 g zobenih pahuljica, 100 g sušenih brusnica, 100 g smeđeg šećera, 200 ml mlijeka, 2 veća jaja, 50 g rastopljenog maslaca, 2 žličice cimeta, 2 žličice praška za pecivo, 1 žličica soli

Priprema: U velikoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, smeđi šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. Izmiksajte jaja s maslacem, a zatim ulijte i mlijeko. Pomiješajte obje smjese i dodajte sušene brusnice. Prebacite u posudu ili dublji lim za pečenje (cca 20×30 cm) premazan maslacem ili u nekoliko manjih posudica. Pecite 30-40 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva.

izvor: gastro.hr

FOTO: health.com

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.