Započela akcija „Dubrovnik za sve!“

0

Akcija „Dubrovnik za sve!“ Europskog doma Dubrovnik započela je tribinom o društveno ranjivim skupinama.

U hotelu Lapad održana je 9. lipnja tribina o društveno ranjivim skupinama u gradu Dubrovniku. Uz Aleksandru Selak Živković, potpredsjednicu Hrvatske mreže protiv siromaštva, na tribini su govorili Mirjana Beg iz Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije Nina Skurić, upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen, predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica, predsjednica udruge Poseban prijatelj Dženita Lazarević, predsjednica Matice umirovljenika Dubrovnik Luce Gvozden, predsjednik Gradskoga društva Crvenoga križa Vicko Mihaljević i predsjednik udruge Dubrovnik – zdravi grad Marino Torić. Razgovor je u ime Europskog doma Dubrovnik moderirala Adriana Kremenjaš-Daničić.

Svi su se govornici složili da je najveći problem u pružanju pomoći detektiranje onih kojima je ta pomoć uistinu potrebna, i da bi se svi lokalni pružatelji socijalnih usluga trebali ne samo još bolje međusobno umrežiti, nego i intenzivnije lobirati kod donositelja odluka na nacionalnoj i europskoj razini, u čemu bi im suradnja s Hrvatskom mrežom protiv siromaštva bila vrlo korisna.

Ova je tribina prva aktivnost u okviru akcije „Dubrovnik za sve!“ kojom Europski dom Dubrovnik želi skrenuti pozornost na probleme dugotrajno nezaposlenih sugrađana, posebice mladih, osoba s malim primanjima, osoba sa stambenim problemima ili osoba s invaliditetom. Sljedeća je aktivnost besplatni foto tečaj koji se 15. i 16. lipnja održava u prostoru Europskog doma na Batali, nakon čega slijedi Sajam poklona i izložba fotografija. Akcija je organizirana uz potporu fondova iz Islanda, Lihtenštajna i Norveške, a putem natječaja “Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici” Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Promotor akcije je dubrovački sportaš Mihovil Španja.

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.