Zdrava topla zobena kaša

0

Nakon ove zobene kaše bit ćete satima siti i zato je najbolja za doručak.

Sastojci: 1 i 1/2 šalica finih zobenih pahuljica, 2 žlice bademovog brašna, 1 žlica chia sjemenki, 1 i po do 2 šalice bademovog ili nekog drugog biljnog mlijeka, 1 ribana mrkva, 1 jabuka, agava sirup (ili neko drugo sladilo po želji), cejlonski cimet, muškatni oraščić, bourbon vanilija, ukrasi po želji: orasi, bademi, bademov maslac/kikiriki maslac, voće.

Priprema: Oguli jabuku i nareži ju na kockice. Oguli i naribaj mrkvu. Stavi jabuku u malu zdjelu dodaj joj 1-2 žlice vode te 1-2 žlice sladila po želji. Kuhaj dok voda ne ispari, a jabuka omekša. Za kraj jabuku začini prstohvatom cimeta. U drugu zdjelu za kuhanje dodaj zobene pahuljice, bademovo brašno, chia sjemenke, mlijeko, naribanu mrkvu i kuhaj 5-10 minuta. Kaši dodaj 2-3 žlice sladila po želji, prstohvat muškatnog oraščića, pola žličice cimeta i vanilije. Posluži u zdjelici i ukrasi po želji.

Izvor: Zdrava krava

 

 

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.