Zdravija verzija štrudela od jabuka

0

S obzirom da se koristi kokosov šećer i ulje te mljeveni orasi ili mjenduli, ovo je puno zdravija varijanta štrudela od onih klasičnih recepata, upravo zbog tih dobrih masti i uz to je puno zasitnija. Ako ne želite, ne moraš uopće dodavati cukara, nije potrebno!

Sastojci: 500 gr gotovih kvalitetnih kora za savijaču, 1,5 kg slatkih jabuka, 100 gr mljevenih mjendula ili oraha, 5 velikih žlica kokosovog šećera, 5 velikih žlica kokosovog ulja, velika žlica cimeta

Priprema: Ogulite i naribajte jabuke u veću posudu. Izbacite sok koji ostane na kraju tako da ostanu samo ribane jabuke. Dodajte mljevene mjendule ili orahe, cukar i cimet. Sve dobro izmiješajte. Otopite kokosovo ulje na laganoj vatri i premažite svaku koru. Ravnomjerno rasporedite nadjev na kore, zarolajte kore i položite na pleh za pečenje na koji je prethodno stavljen papir za pečenje. Gornju stranu kora premažite ostatkom kokosovog ulja. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva cc 30-35 min.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.