Zimska torta

0
Jednostavna torta gdje sve sastojke izmješate mikserom, izlijete u kalup i pečete. Krema se ne kuha, također se samo izmiksa i najfinija je na svijetu. Tortu možete raditi u kalupu od 18 cm kao ja danas ili u onom većem od 24 cm.
Sastojci:
Sastojci za biskvit promjera od 18-24 cm:
  • 2 jaja
  • 170 g smeđeg ili običnog šećera
  • 1 dcl ulja
  • 230 g pirea od bundeve
  • 50 g sitno naribane sirove mrkve
  • 130 g grisa
  • 100 g mljevenih oraha
  • prstohvat soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica začina za medenjake
  • 1 žličica cimeta
  • dva prstohvata mljevenog klinčića
  • po želji može i malo naribane narančine korice
Sastojci za kremu od sira:
  • 300 g krem sira (poput Abc sira i sl.)
  • 100 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 2 žličice arome vanilije
  • 130 g mljevenog šećera u prahu (može i više g)
Priprema:
  1. Pire od bundeve možete napraviti i par dana unaprijed, ono što je bitno je da je bundeva hladna prije nego ju stavljate u kolače. Ja većinom koristim Butternut tikvu, uvijek ju skuham jer mi je tako najbrže, no vi možete koristiti i neku drugu, a osim od kuhane, pire možete napraviti i od pečene bundeve.

  2. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.

  3. Maslac za kremu stavite na sobnu temperaturu.

  4. Kalupu za torte dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite.

  5. Pjenasto izmiksajte jaja i šećer, zatim dodajte ostale sastojke, sve skupa spojite mikserom.

  6. Smjesu izlijte u kalup i stavite peći oko 30 minuta (najbolje poznajete svoju pećnicu, možda će se u vašoj peći 40 minuta). Torta će ostati sočnija i vlažnija.

  7. Pečenu tortu ohladite. Ukoliko ste ju pekli u kalupu promjera 18 cm možete ju kao ja prerezati po pola pa filati kremom. Ukoliko ste ju pekli u većem kalupu (24-25 cm) tada kremu samo nanesite gore na tortu.

  8. Za kremu od sira miksajte krem sir, maslac sobne temperature, sol i aromu vanilije oko 3 minute, sve dok ne postane kremasto. Zatim u kremu prosijte šećer u prahu (obavezno prosijati) i još jednom sve izmiksajte dok ne dobijete lijepu glatku kremu. Ukoliko vam krema nije dovoljno slatka, dodajte još 20-30 g šećera.

  9. Kremom premažite prohlađenu tortu.

  10. Ukrasite po želji.

    Domaćica

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.