Zjena Glamočanin, dizajnerica i kostimografkinja – Moj život u Irskoj

0

Mislim da moja priča nije klasična priča “trbuhom za kruhom” iz više razloga. Naime, 2015 god. sam bila pozvana od strane Game of Thrones da dođem raditi na sezoni 6 u Belfast. I nešto što je trebalo biti 17 tjedana se pretvorilo u 6 mjeseci i preokret života. Na tom projektu sam se zaljubila u svog sadašnjeg zaručnika, i odlučila započeti vezu.

Moglo bi se reći da je taj odlazak bio moj prvi veći odlazak od doma, međutim tada još nije bilo govora o preseljenju. Dobila sam ponudu da radim na snimanju igranog filma Star Wars u Dubrovniku, a moj partner je dobio posao na relaciji London-Island.
Igrom slučaja po završetku snimanja Star Warsa sam i ja bila pozvana da dođem na Island raditi na seriji Fortitude na kojoj je radio moj partner. U tih mjesec i pol dana smo shvatili da uz intezivni posao koji radimo je jednostavno nemoguće održavati vezu na daljinu i da bi trebali živjeti skupa. Pošto je filmska industrija razvijenija u Irskoj i ja sam već ostvarila neke kontakte tamo dogovorili smo se da se ja preselim k njemu.
Konkretna selidba se dogodila 10.8.2016. Isplakala sam se kao kišna godina na Splitskom aerodromu, jer mi nikad nije bila namjera otići iz Hrvatske i to sam smatrala strašnim neuspjehom u neku ruku. Ali život je želio drugačije, srce je reklo svoje i mogu reći da nisam požalila.

Imam sreće jer se trenutno jako puno snima svugdje, kako u Hrvatskoj tako i Ujedinjenom Kraljevstvu. Tako da sam prošle godine provela oko četiri mjeseca radeći u Hrvatskoj.

Kao što sam u početku rekla, moja priča nije klasična priča “trbuhom za kruhom”, pošto kao prvo nisam imala namjeru otići, a sada kada sam se preselila poslovno se non-stop vraćam.

Što se tiče samog života u Irskoj, tj. u Belfastu, ja sam jako zadovoljna.
Na projektu na kojem sam trenutno, radni tjedan je podjeljen 5+2. Što znači 5 radnih dana, 2 slobodna. To mi ostavlja cijeli vikend slobodan, pa sam se napokon odvažila i iznajmila studio gdje ću moći raditi na svojoj sljedećoj kolekciji i na kratkom animiranom filmu redateljice Antonije Begušić za koji dizajniram kostime.
Iznimno sam ponosna što sam dio Game of Thrones zadnje 4 sezone ali mi nedostaje moja kreativni rad.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.