“Zvona Delorite” – 66. broj

0

Uz Božić i božićne dane iz tiska je izišao novi, 66. po redu, broj „Zvona Delorite“, glasila župe Uznesenja Marijina iz Kune.

U uvodu broja vjernicima se prvi put obraća novi župnik don Marinko Šljivić koji spominje više događaja posljednjih mjeseci u župi, a to su: odlazak franjevaca iz ove župe i samostana nakon više od pola stoljeća, a razlog je manjak svećenika u njihovoj zajednici; dolazak nove pustinjačko-misionarske zajednice sestara Milosrdnog Isusa i Blažene Djevice Marije od Gore Karmela u samostan; preseljenje nedjeljnih misa iz samostanske crkve u župnu crkvu koja je oronula i napuštena pa joj je potrebna obnova od novih klupa, grijanja, razglasa, krova i unutarnjih radova. Naveden je i račun za pomoć i obnovu župne crkve: Župa Uznesenja BDM Kuna, iban: Hr 1424070001100444237, OTP banka.

Urednica glasila Rina Tomelić u svom obraćanju također spominje promjene ali i činjenicu da su one sastavni dio život. “Dobili smo novoga župnika i zajednicu Karmela Božanskom Milosrđu u nastajanju. S njihovim dolaskom Bog nas je blagoslovio! Velika je to promjena za nas i našu sredinu, ali je pozitivna promjena. Treba je prihvatiti i razumjeti.”

Novi broj donosi tekstove o promjenama u župi, načine dostupnosti nove zajednice u samostanu, prigodne tekstove i fotografije uz Božić, presjek života zajednice i zapise o nekim proslavama, kao i zanimljive tekstove o ovom podneblju npr. o plavcu malom, sredozemnoj medvjedici koja je živjela i na južnim obalama Pelješca i sl. Tu su i meditativni tekstove i pjesme inspirirane životom u ovom kraju, ali i sedmi dio putopisa „Hodočasnička čizma“. Objavljeni su i neki radovi učenika te sjećanja starijih na prošla vremena. Rubrika In memoriam donosi sjećanje nedavnog preminulog akademika Nenada Vekarića, rođenog na Pelješcu, kao i na Indijana kojeg su svi poznavali.

Sve ovo, kao i još mnoge druge zanimljivosti, možete pročitati u digitalnom obliku OVDJE.

Angelina Tadić / Dubrovačka biskupija

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.