Djeca iz župe Blato – prvi hodočasnici u novoizgrađenoj crkvi sv. Antuna u Korčuli

0

Svaki deveti u mjesecu u Blatu na Korčuli na poseban način se posvećuje Blajki bl. Mariji Propetog Isusa Petković. Tako su u subotu, 9. veljače djeca iz dječjeg župnog zbora »Stope«, dječje radionice »Biseri Očeva milosrđa« i ministranti iz Blata odlučili hodočastiti u Korčulu, jer se u novosagrađenoj crkvi sv. Antuna nalazi vitraj bl. Marije Propetog Isusa Petković, kao i sv. Ivana Pavla II., koji ju je proglasio 2003. godine blaženom.

Nova crkva je izazvala divljenje djece koja su u novoj crkvi sudjelovala na euharistijskom slavlju, koje je predvodio župnik don Željko Kovačević, a asistirao je đakon don Tonći Ante Prizmić. Slavlje su djeca uzveličala svojom pjesmom i molitvom te na kraju sv. mise odali počast relikvijama blaženice, koje su donijeli iz Blata. Pozdravio ih je korčulanski župnik don Frano Kuraja, poželio dobrodošlicu i rekao da su prva grupa koja je došla hodočastiti u novu crkvu sv. Antuna. Objasnio im je sve vitraje hrvatskih svetaca i blaženika koje se nalaze u crkvi te tko je bio sv. Antun. Nakon toga su djeca pošla posjetiti korčulansku katedralu sv. Marka i opatsku riznicu, gdje su izložene slike, skulpture i mnogo toga vrijednoga. Sve im je to tumačio i objasnio korčulanski župnik i odgovarao na postavljena pitanja djece. Nakon kratkog obilaska grada djeca su se uputila u samostan sv. Anđela čuvara gdje su ih čekale časne sestre dominikanke s ručkom, koji je bio pravo iznenađenje. Okrijepljeni, zabavili su se raznim zabavnim igrama u dvorištu, oprostili se od redovnica i pošli natrag u svoje mjesto.

Pjesmom, smijehom i velikom zahvalnošću Bogu, blaženici i svim dobrim ljudima u poslijepodnevnim satima svi su stigli sretno u svoje domove.

Više fotografija OVDJE

s. M. Juliana Beretić

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.