Ivana Marija Vidović ponovno nastupila u Amsterdamu

0

Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović, proteklog tjedna nastupila je ponovno u Amsterdamu u sklopu koncertne sezone Pianola muzeja u srcu bajkovitog grada s 1500 mostova.

Uspješni koncert slavio je velikog francuskog skladatelja Claude Debussyija povodom 100.godišnjice od smrti skladatelja, a uz Vidović na koncertu je nastupila i mlada poljska violinistica Karina Sosnowska dok je stihove Ivane Marije Vidović u engleskom prijevodu čitala Marijke Brekelmans.

Koncert naslova „Beau soir“ (franc. Lijepa večer) prema istoimenoj pjesmi koju je Debussy s 15 godina napisao za glas i klavir otvorila je večer recitacijom stihova francuskog nobelovca Paula Bourgeta prema čijim je stihovima Debussy napisao glazbu.

Program je pored Debussyijevih djela uključio i djela hrvatske skladateljice D. Pejačević, F. Liszta, M. Ravela i A.Piazzolle. U intervalu koncerta večer je obogatila nadahnuta recitacija gđe. Brekelmans stihova Ivane Marije Vidović iz njene zbirke pjesama posvećenih Dori Pejačević „Život cvijeća“.

Uspješna večer izmamila je dodatke, a publika je uz bogat sadržaj saznala puno i o hrvatskoj skladateljici, o njenom klavirskom opusu kojega je Vidović s tom nakanom prije izvedbe i predstavila.

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.