PROBAJTE! Granita - ledeni desert od dinje
Tako jedni smatraju da ona mora biti glatka poput sladoleda dok drugi misle da je tajna njezine popularnosti u što debljim kristalićima. Voda i šećer baza su granite, a nadograđuje ju se s glavnim okusima. Najčešće su to limun i ostali agrumi, bobičasto voće, menta, kava ili bademi. Jedna od najpopularnijih verzija svakako je ona napravljena od lubenice. S obzirom na to da lubenica u sebi sadrži više od 90 posto vode, kod ove granite nema potrebe za dodavanjem vode. U nastavku pronađite recept za granitu od lubenice. SASTOJCI ZA GRANITU OD LUBENICE: 1 kilogram lubenice sok od 2 limete 4 jušne žlice cukara PRIPREMA Izvadite koštice iz lubenice i narežite je na manje komade. Iscijedite sok od limete. Stavite lubenicu, sok od limete i cukar u blender pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete tekuću smjesu. Isto možete napraviti i sa štapnim mikserom, a ako nemate ni njega iskoristite gnječilicu za krumpir. Ubacite smjesu u dublji kalup za pečenje kolača, pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na tri sata. Zatim izvadite kalup iz zamrzivača, žlicom ili vilicom stružite granitu dok je ne pretvorite u male kristaliće. Servirajte u malim zdjelicama ili čašama po želji. Izvor: zadovoljna.hr