KRALJICA LJETA Lagani puding od lubenice
Potrebno vam je tek nekoliko ključnih namirnica, a ukrašavanje u potpunosti ovisi o vama. Tučeno slatko vrhnje, pistacija i čokolada koju ste sastrugali pomoću gulilice za krumpir bit će efektna dekoracija i izvrsno će se složiti s okusima aromatičnog pudinga od lubenice. Svakako se zaigrajte s okusima koje sami volite i pripremite talijansku deliciju s vlastitim potpisom. Sastojci: 6 šalica lubenice ¼ šalice gustina ½ šećera 1 žličica anisa 2 žličice limunovog soka 1/3 šalice slatkog vrhnja Pistacija Čokolada Postupak pripreme: Blendajte lubenicu dok se ne pretvori u pire, a zatim protisnite kroz cijedilo i stavite u tavu. Odvojite dvije žlice soka od lubenice i pomiješajte s gustinom. Dio lubenice koji ste stavili u tavu kuhajte sa šećerom i anisom dok se ne pojave mjehurići, cijelo vrijeme mješajući dok se šećer ne otopi. Kad se pojave mjehurići, dodajte mješavinu s gustinom pa smanjite vatru i povremeno promiješajte. Na kraju dodajte limunov sok. Cijelu smjesu prebacite u čaše ili šalice u kojima ćete poslužiti puding i ohladite. Prije serviranja istucite slatko vrhnje s malo šećera i poslužite s pudingom uz mrvice čokolade i pistacija. Izvor: gastro.hr Foto: Pixabay