15.03.2022 | Recept dana
PASTA ZA DANAS Carbonara s gljivama
Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
podijeli:
Carbonara osvaja svojom jednostavnošću i finoćom
Treba vam: pakiranje od 500 gr rezanaca, 2 žumanjka, 1 vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje, komadić masla 20 deka pancete, 30 deka šampinjona, dvije pice česna, parmezan, sol, papar.
Skuhajte rezance u slanoj vodi, procijedite, ali ostavite kikaru vode od kuhanja. Izmiješajte žumanjke s vrhnjem. Narežite pancetu, česan i gljive. Zagrijte ulje s maslom i dodajte pancetu, gljive i usitnjeni česan, dinstajte dvije minute na jakoj vatri stalno miješajući, dok gljive omekšaju. Dodajte ocijeđene rezance zajedno s kikarom vode u kojoj su se kuhali, vrhnje sa žumanjcima i na kraju parmezan. Dobro promiješajte, začinite po ukusu sa soli i paprom, a možete i dodati i sjeckanog petrusina. Odmah poslužite. Uslast!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
POVEZANE VIJESTI
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?