31.03.2024 | Recept dana
USKRŠNJA TRPEZA Bogata uskrsna torta od mrkve i sira
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Treba vam za biskvit: 25 deka glatkog brašna, prašak za pecivo, 25 deka cukara, burbon vanilija, malo kanjele, cijelo maslo, 4 jaja, 10 deka mljevenih mjendula, pola kila ribane mrkve, jedna naribana jabuka.
Za kremu: Pola kila krem sira, mileram, 2,5 deca slatkog vrhnja, burbon vanilija, 20 deka cukara, korica naranče i sok.
Maslo sobne temperaute dobro izbatite s cukarom, vanilijom i kanjelom, dodavajte jedno po jedno jaje pa na sitno naribanu mrvku, jabuku, mljevene mjendule i na kraj lagano umiješajte brašno s praškom za pecivo. Pecite na 180 pa ohlađeni biskvit prerežite dva ili tri puta (o veličini kalupa će vam ovisiti visina torte pa prilagodite).
Vrhnje izbatite pa dodavajte sireve, cukare, koricu i sok naranče. Sve dobro pomiješajte da dobijete lijepu kremu.
Slažite biskvit-krema-biskvit-krema, pa tako dok ne završite, na vrhu bi trebao biti biskvit. Ostavite malo kreme za premazati tortu, a na vrh možete staviti mrkvice od marcipana ili ticina. Tortu možete ukrasiti i mljevenim mjendulima. Uslast!