KOME SMETA DJEČJA IGRA? Vandalizam na dječjim igralištima u Mokošici

0

Dubrovačka Udruga Eko Omblići uputila je otvoreni eko apel Komunalnim službama Grada koji prenosio u cijelosti:

“Vandalizmu u Mokošici nad dječjim igralištima, Eko-parku  i Calisthenics parku nema kraja! Slomljene kamere, slomljene ljuljačke, slomljene dječje klackalice, rasklimana nova kamena fontana, iščupan dječji vlakić iz ležišta u Eko parku u dječjem igralištu, slomljena klupa u Calisthenics parku, okrenute u pod 2 kamere te oblijepljene naljepnicama na malonogometnom igralištu najnoviji je vandalizam na dječjim igralištima u Eko parku i Calisthenics parku, odgovorne službe Grada gdje ste…?

Posljednjih dana svjedoci smo najnovijeg vandalizma u Mokošici nad dječjim igralištima i Eko parkom i Calisthenics …lomi se i ruši i još je opasnost za živote djece koja se tu igraju.

Prošli tjedan su nas uz Festival cvijeća kojeg smo organizirali  posjetila djeca Dječjih vrtića  Pčelica i  Aster-Mali princ iz Mokošice  i bilo nam je jako neugodno kada smo im morali reći da je puno eksponata i u Eko parkum Calistehenics parku  i obližnjem dječjem igralištu Maslačak slomljeno i opasno za igru. O ovom najnovijem vandalizmu ttelefonom  smo obavjestili Policijsku upravu Dubrovnik.

Stoga molimo odgovorne Komunalne službe Grada da najhitnije porade na ovome najnovijem vandalizmu u Mokošici  nad  Eko parkom, Calisthenicd parku  i dječjim igralištima   s obzirom da su uz sve ovo prošle zime slomljene dvije kućice za knjige,  (a knjige zapaljene) ljuljačke, mobile i vrata, dok je veliki drveni radni  stol cijeli izrezan i išaran!

Nama su se najavili ponovo doći u posjet  početkom ovog lipnja naši  mladi eko prijatelji iz Šibenika i Zagreba pa se pitamo kako ćemo ih  i gdje primiti kada je  ovoliko eksponata uništeno! Dubrovnik je Grad prijatelj djece i to treba dokazati ovdje i u Mokošici!

„Čovječanstvo duguje djeci  najbolje što im može dati „ (iz Konvencije o pravima djece donesene 1989. pri UN-u)”

Komentari

Komentari

Share.

About Author

Comments are closed.